Oppimisen eväitä elämään ja kasvuympäristöihin

 

Kuopion Woodi Oy suunnittelee ja valmistaa toimivan oppimisen ja käytännöllisen arjen edellytyksiä kouluihin, päiväkoteihin ja asumisen ympäristöihin. Tehtävämme on luoda laadukkaat, näyttävät ja ajan hermoon istuvat julkitilojen kalustusratkaisut, jotka kestävät aikaa ja käyttöä. Aikaa on kestänyt myös Woodin tarina – tarina, joka alkoi jo yli 20 vuotta sitten sorvin ääreltä.

Sorvi löytyi VR:n konepajan huutokaupasta. Meklari kopautti 1050 markan kohdalla kolmasti nuijaa ja sorvi läksi nuoren kuopiolaismiehen matkaan. Muotoiluakatemian opit olivat jo loppusuoralla ja pajaksi luvattu autotalli odotti vanhempien kotitalon kellarissa. Seuraavaksi ostettiin höylä ja vannesaha. Kahden kaveruksen yhteinen ajatus oli kirkas: ryhdytään tekemään tilauspuusepän töitä huonekaluliikkeille ja muille tarvitsijoille, alkuun lähitienoille ja ajan oloon minne vaan, vaikka Arabiaan. Elettiin vuotta 1993 ja yrityksen nimeksi päätettiin Woodi. Se oli sopivasti kansainvälinen.

 

Kalusteidemme päämateriaali on massiivipuu, luja ja kestävä koivu. Materiaalina koivu on kulkenut Woodin matkassa jalostuen huonekaluksi tarinan alusta saakka. Ensin kotitalon kellarissa ja pian sen jälkeen omalla tehtaalla omien koneiden ja kalustesuunnittelun turvin. Vuosien saatossa materiaalin rinnalle on kehittynyt moderni muotoiluosaaminen tehden materiaalikysymyksestä woodilaisille entistäkin tärkeämmän. Tänä päivänä tasalaatuiset tuotteet ja tuotannon tehokkuuden Woodille takaa modernin teollisuusautomaation tehtaamme Kuopion Kelloniemessä.

Ajan kuluessa Kuopion Woodi on vakiinnuttanut paikkansa luotettavana kumppanina päiväkotikalusteiden, koulujen ja arjen ympäristöjen kalustajana. Se on tapahtunut yhteiseen hyvään tähtäävän toiminnan kautta. Yhteistyö pedagogiikan ammattilaisten kanssa on kartuttanut Woodin osaamista loppukäyttäjilleen turvallisten, toimivien ja kehittymistä tukevien kalustusratkaisujen valmistajana.

Ei näet ole mikään pikku juttu miettiä, millaisissa ympäristöissä pienet opettelevat turvallisesti taitoja, joita isompanakin tarvitaan. Syömään nätisti ruokapöydän ääressä, kertomaan ja kuuntelemaan juttuja, toimimaan porukassa ja ottamaan kaveri huomioon, laskemaan lampaita - mitä kaikkea elämään kuuluukaan. Woodin päiväkotikalustemalliston ja sittemmin myös seniorikalusteiden matka maailmalle eteni messujen kautta. Habitare -96, Kööpenhamina ja Milano -97. Färsaarilla, Saksassa, Norjassa, Saudi-Arabiassa ja monessa muussakin maassa. Jo monta nuppineulaa maailman kartalla ja lisää tulee! Kotimaassa opetusministeri ojensi Woodille Lasten Päivän palkinnon vuonna 2000. Maakunnallisen yrittäjäpalkinnon vuoro oli 2011.

 

Woodin kalusteita nähdään ympäri maailman toiminnallisissa oppimis- ja päiväkotiympäristöissä, julkitiloissa sekä palveluasumisen arkea helpottamassa. Kalustesuunnittelumme kulmakivi on malliston yhtenäiset kokonaisuudet ja käytännöllisyys. Suunnittelemme kalusteet arjen edellytysten mukaisesti loppukäyttäjiä kuunnellen - unohtamatta modernia muotoiluosaamista ja kalusteen näyttävää ulkonäköä.

"Mestariksi voi tulla vain tekemällä kovasti töitä ja oppimalla näkemään niin yksityiskohdat kuin kokonaisuudenkin", tuumaa Woodin isä Mika Rissanen, se nuori mies VR:n konepajan huutokaupasta. Hän kertoo, että woodilaisia yhdistää ylpeys omasta työstä ja visio, halu ratkaista erilaisten toiminta- ja oppimisympäristöjen haasteita. Se on Woodin tehtävä, kehitellä ja luoda parhaita eväitä oppimiseen ja opiskeluun - tenavasta ylioppilaaksi asti.

 

 

 

 

For People - Naturally durable